Rekobutiken.se

Naturlig hudvård

Hem > Naturlig hudvård

Länkar

Kontakta oss

Läs mer >

Naturlig hudvård utan kemikalier

Välkommen till vår sida om naturlig hudvård utan kemikalier! Vi på Rekobutiken är övertygade om att det bästa för din hud är de bästa ingredienserna från naturen. Genom att använda naturliga produkter kan du ta hand om din hud på ett skonsamt sätt samtidigt som du undviker onödiga kemikalier. Läs vidare för att lära dig om fördelarna med naturlig hudvård och hur du kan implementera det i din dagliga rutin.

Viktigt med naturlig hudvård utan kemikalier

Att använda naturlig hudvård utan kemikalier är viktigt av flera skäl. För det första kan vissa kemikalier irritera och skada huden, vilket kan leda till rodnad, klåda och andra hudproblem. Dessutom kan vissa kemikalier absorberas av huden och påverka kroppen negativt på lång sikt. Naturliga ingredienser är däremot milda mot huden och kan till och med ha positiva effekter på hälsan. Vidare är naturlig hudvård ofta mer miljövänlig och hållbar eftersom den inte innehåller de samma mängder av kemikalier som kemiskt framställda produkter. Det innebär att använda naturlig hudvård utan kemikalier är ett bra val både för din hälsa och miljön!

Naturlig hudvård att göra själv

Att göra ekologisk hudvård hemma är både enkelt och roligt! Det finns många olika ingredienser som du kan använda för att skapa dina egna naturliga skönhetsprodukter. Här är några tips på hur du kan komma igång:

1. Använd ekologiska ingredienser

För att göra ekologisk hudvård hemma är det viktigt att använda ekologiska ingredienser. Det finns många butiker och webbplatser där du kan köpa ekologiska råvaror, exempelvis oljor, växter och örter.

2. Skapa en bas

För att göra din egen hudvård behöver du en bas. En bra bas är till exempel kokosolja eller sheasmör, som är mjukgörande och återfuktande för huden. Blanda basen med olika ingredienser för att skapa olika produkter.

3. Använd naturliga ingredienser

Det finns många naturliga ingredienser som du kan använda för att göra din egen hudvård. Här är några exempel:

 • Aloe vera: är återfuktande och kan användas i olika produkter, exempelvis ansiktsmasker och lotioner.
 • Honung: är en naturlig fuktgivare och kan användas i ansiktsmasker och exfolierande produkter.
 • Grönt te: har antiinflammatoriska egenskaper och kan användas i ansiktsvatten eller som ingrediens i ansiktsmasker.


Genom att skapa din egen hudvård kan du vara säker på att det inte finns några onödiga kemikalier eller tillsatser i produkterna. Dessutom kan du anpassa produkterna efter din egen hudtyp och behov.

Hitta naturlig hudvård online

Om du vill köpa ekologiska hudvårdsprodukter men inte vill göra dem själv kan du kolla in jordklok.se. Det är en webbplats som säljer ekologiska och miljövänliga produkter, inklusive hudvård. De har ett stort utbud av produkter från olika varumärken och gör det enkelt att hitta det du behöver. Dessutom har de ofta bra erbjudanden och kampanjer, så det kan vara värt att titta in där regelbundet för att spara pengar samtidigt som du väljer miljövänliga alternativ.

För dig med fet hy

Grundläggande Hudvård för Fet Hy

Fet hy kännetecknas av en ökad produktion av talg, vilket kan leda till en glansig yta, förstorade porer och en tendens till akne. Men med rätt hudvård för fet hy kan du omvandla huden och få den till att vara mjuk, klar och strålande. Här är några grundläggande steg och rekommendationer för att ta hand om fet hy:

 1. Rengöring
  Det är viktigt att rengöra huden noggrant men skonsamt. Använd en rengöringsprodukt som är speciellt framtagen för fet hy. Dessa produkter tar bort överflödig olja och smuts utan att störa hudens naturliga barriär.
 2. Balansering
  Efter rengöring kan det vara bra att använda ett ansiktsvatten som hjälper till att balansera hudens pH-värde. Välj ett alkoholfritt toner för att undvika överdriven torkning.
 3. Exfoliering
  Exfoliering hjälper till att ta bort döda hudceller från ytan, vilket kan förhindra tilltäppning av porer och ge huden en fräschare utseende. Använd en mild exfolieringsprodukt en till två gånger i veckan.
 4. Fuktighetskräm
  Även fet hy behöver fukt. Välj en lätt, oljefri fuktighetskräm som snabbt absorberas av huden. Produkter med hyaluronsyra kan vara särskilt fördelaktiga eftersom de ger fukt utan att vara tunga.
 5. Solkräm
  Skydd mot solen är avgörande för alla hudtyper. För fet hy, leta efter solkrämer som är oljefria och har en mattande effekt.
 6. Behandling av akne
  Om du har problem med akne, överväg att använda produkter som innehåller salicylsyra eller benzoylperoxid. Dessa ingredienser hjälper till att behandla befintliga finnar och förhindra nya.
 7. Livsstilsfaktorer
  En balanserad kost, tillräckligt med sömn och regelbunden motion kan alla bidra till en hälsosam hud. Undvik att röka och begränsa alkoholintaget, eftersom båda kan påverka hudens kvalitet negativt.