Rekobutiken.se

Hudvård (fet hy)

Hem > Hudvård (fet hy)

Länkar

Kontakta oss

Läs mer >

Ekologisk hudvård för fet hy

Har du problem med fet hy och letar efter ekologiska hudvårdsprodukter som passar just din hudtyp? Då har du hamnat på rätt ställe! På Rekobutiken.se får du tips och råd om ekologisk hudvård för fet hy som kan hjälpa dig att ta hand om din hud på ett hälsosamt sätt. Vi förstår att det kan vara svårt att hitta rätt produkter för din hud, men med vår hjälp kan du hitta de bästa ekologiska alternativen på marknaden. Läs vidare för att få användbara tips och råd om hur du kan hitta ekologisk hudvård för fet hy.

Snälla ingredienser för fet hy

När du handlar hudvård för fet hy är det viktigt att välja produkter som innehåller ingredienser som hjälper till att reglera talgproduktionen och behandla orenheter. Här är några av de viktigaste ingredienserna att söka efter:

 • Salicylsyra
  En betahydroxisyra (BHA) som tränger in i porerna och löser upp talg och orenheter.
 • Niacinamid
  En form av vitamin B3 som minskar talgproduktionen, dämpar inflammation och stärker hudbarriären.
 • Retinol
  En form av vitamin A som ökar cellförnyelsen och minskar talgproduktionen.
 • Svavel
  En ingrediens som hjälper till att rensa porerna och minska överdriven talgproduktion.
 • Tea tree-olja
  En naturlig ingrediens med antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att bekämpa akne och orenheter.

 

Genom att välja hudvårdsprodukter med dessa ingredienser kan du hjälpa till att reglera talgproduktionen och behandla orenheter för en mer balanserad och hälsosam hud. Men kom ihåg att det är viktigt att hitta produkter som passar just din hudtyp och att använda dem regelbundet för att uppnå bästa resultat.

Ta hand om din feta hy

Förutom att välja hudvårdsprodukter med de rätta ingredienserna, finns det också andra tips och råd som kan hjälpa dig att ta hand om fet hy på ett hälsosamt sätt. Ett tips är att undvika överdriven tvätt och att istället använda milda rengöringsprodukter som inte torkar ut huden. Det kan också vara bra att undvika tunga, oljebaserade produkter som kan göra huden ännu fetare. Istället kan du välja lättare produkter som återfuktar huden utan att tillsätta onödig olja. Med rätt produkter och en bra hudvårdsrutin kan du få en hälsosam och balanserad hud, även om du har fet hy.

Produkter för fet hy

Att hitta rätt hudvårdsprodukter för fet hy är enklare än någonsin då det finns produkter speciellt utvecklade för att balansera och rengöra fet hy på ett skonsamt sätt. Här är några av de produkter som kan hjälpa dig att motverka fet hy:

 • Rengöring – Ansiktsrengöring med naturliga träkorn är perfekt för att ta bort överflödig olja och smuts från huden. Används för att döda bakterier, rengöra huden på djupet och förhindra uppkomst av pormaskar och finnar.
 • Toner – Toner med antioxidanter är perfekt för att balansera pH-värdet i huden. Används för att återfukta, exfoliera och balansera huden. Används morgon och kväll genom att spraya över ansiktet.
 • Fuktighetsgel – Återfuktande gelé med aloe vera och hyaluronsyra är en lätt och återfuktande gel som passar perfekt för fet hy. Den hjälper till att minska glansighet och motverka orenheter samtidigt som den återfuktar huden på djupet.
 • Ansiktsmask – En ansiktsmask används för att matta ned och lugna huden samtidigt som man ger den en bra balans, tar bort orenheter och absorberar upp överflödig talg från talgkörtlarna. Den kan också användas för att dämpa rodnader och motverka pormaskar.


Genom att använda
produkter för fet hy kan du få en hälsosam och balanserad hud utan att kompromissa med din hudvårdsrutin.

Skräddarsydd behandling av fet hy på klinik

Om du har fet hy och inte uppnår önskade resultat med hudvård hemma, kan det vara en god idé att söka hjälp från en professionell. AcneSpecialisten är en klinik som erbjuder skräddarsydd behandling av fet hy. Kliniken erbjuder en gratis hudkonsultation där en hudterapeut analyserar din hud och ger dig råd om vilken typ av behandling av fet hy som skulle passa dig bäst. Beroende på dina behov kan behandlingar som kemisk peeling, mikrodermabrasion och IPL-laser användas för att minska talgproduktionen och behandla orenheter. Efter behandlingen får du en personlig hudvårdsrutin som hjälper dig att upprätthålla en balanserad och hälsosam hud. AcneSpecialistens skräddarsydda behandlingar kan vara ett bra alternativ för dig som vill ta kontroll över din fet hy och uppnå bästa möjliga resultat.

Hudvård för fet hy

Om du har fet hy är det viktigt att välja hudvårdsprodukter som passar just din hudtyp. Ekologiska hudvårdsprodukter kan vara ett bra alternativ om du vill undvika onödiga kemikalier som kan irritera din hud. Här är några ekologiska produkter du kan välja när du vill ha hudvård för fet hy:

 1. Rengöring
  En mild och ekologisk rengöring är viktig för att ta bort överflödig olja och smuts på huden. En bra rengöring för fet hy är till exempel en ansiktsrengöring med tea tree-olja.
 2. Ansiktsvatten
  Ett ansiktsvatten kan hjälpa till att balansera hudens pH-värde och minska överflödig olja. Ett bra ekologisk tansiktsvatten för fet hy kan innehålla ingredienser som aloe vera och lavendel.
 3. Fuktighetskräm
  Även om det kan verka kontraproduktivt att använda fuktighetskräm på fet hud, är det faktiskt viktigt för att hålla huden mjuk och smidig. En lätt och ekologisk fuktighetskräm med ingredienser som jojobaolja och grönt te-extrakt kan passa bra för fet hy.
 4. Serum
  Ett serum med salicylsyra eller niacinamid kan bidra till att reglera talgproduktionen och behandla orenheter.
 5. Ansiktsmask
  En ansiktsmask med lera eller svavel kan hjälpa till att rensa porerna och motverka överflödig talgproduktion.

Genom att välja ekologiska hudvårdsprodukter som är anpassade för fet hy och innehåller snälla ingredienser kan du uppnå en frisk och balanserad hud. Kom ihåg att det är viktigt att hitta produkter som passar just din hudtyp och att använda dem regelbundet för att uppnå bästa resultat.

Ta reda på din hudtyp

Att känna till sin hudtyp är avgörande för att kunna välja rätt hudvårdsprodukter och behandlingar. Här är några steg du kan följa för att identifiera din hudtyp:

 1. Rengör ditt ansikte
  Börja med att tvätta ditt ansikte med en mild tvål för att ta bort smuts och olja. Klappa sedan torrt med en ren handduk.
 2. Vänta en timme
  Efter att du har tvättat ditt ansikte, vänta en timme utan att applicera några produkter. Detta ger din hud tid att återgå till sin naturliga tillstånd.
 3. Iaktta din hud
  Efter en timme, titta på din hud i spegeln och känn efter:
 • Normal hud
  Känns inte särskilt oljig eller torr. Porer är inte förstorade och huden känns mjuk och smidig.
 • Torr hud
  Känns stram, kan vara flagnande eller ha torra fläckar. Porer är små och huden kan kännas grov.
 • Oljig hud
  Känns glansig, särskilt i T-zonen (panna, näsa och haka). Porer kan vara förstorade och det kan finnas finnar eller pormaskar.
 • Kombinerad hud
  En blandning av ovanstående. Du kan ha oljig hud i T-zonen men torr hud på kinderna.
 • Känslig hud
  Kan bli röd, irriterad eller klia när du använder vissa produkter.

 

Apotea.se finns tips på produkter för dig med fet hy.