Rekobutiken.se

Hudvård (fet hy)

Hem > Hudvård (fet hy)

Länkar

Kontakta oss

Läs mer >

Ekologisk hudvård för fet hy

Utforska fördelarna med ekologisk hudvård för fet hy och upptäck hur naturens kraftfulla ingredienser kan balansera och vårda din hud. Ekologiska produkter kan hjälpa till att minska överflödig olja, förebygga finnar och ge din hud friskare lyster. Ta del av information om de bästa ekologiska råvarorna och ingredienserna för fet hy. Ta steget mot en naturligare och balanserad hudvårdsrutin med våra experttips för ekologisk hudvård.

Snälla ingredienser

När du handlar hudvård för fet hy är det viktigt att välja produkter som innehåller ingredienser som hjälper till att reglera talgproduktionen och behandla orenheter. Här är några av de viktigaste ingredienserna att söka efter:

 • Salicylsyra
  En betahydroxisyra (BHA) som tränger in i porerna och löser upp talg och orenheter.
 • Niacinamid
  En form av vitamin B3 som minskar talgproduktionen, dämpar inflammation och stärker hudbarriären.
 • Retinol
  En form av vitamin A som ökar cellförnyelsen och minskar talgproduktionen.
 • Svavel
  En ingrediens som hjälper till att rensa porerna och minska överdriven talgproduktion.
 • Tea tree-olja
  En naturlig ingrediens med antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att bekämpa akne och orenheter.

 

Genom att välja hudvårdsprodukter med dessa ingredienser kan du hjälpa till att reglera talgproduktionen och behandla orenheter för en mer balanserad och hälsosam hud. Men kom ihåg att det är viktigt att hitta produkter som passar just din hudtyp och att använda dem regelbundet för att uppnå bästa resultat.

Ta hand om din hy

För att bibehålla en hälsosam och balanserad hy är det viktigt att välja rätt hudvårdsprodukter och rutiner. Använd milda rengöringsprodukter för att undvika att torka ut huden och undvik tunga, oljebaserade produkter som kan öka fetthalten. Välj istället lättare produkter som återfuktar utan att lägga till överflödig olja. Med en konsekvent hudvårdsrutin kan du upprätthålla en sund och jämn hudkvalitet.

Produkter för fet hy

Att hitta rätt hudvårdsprodukter för din hy är enklare än någonsin då det finns produkter speciellt utvecklade för att balansera och rengöra på ett skonsamt sätt. Här är några av de produkter som kan hjälpa dig att motverka fet hy:

 • Rengöring – Ansiktsrengöring med naturliga träkorn är perfekt för att ta bort överflödig olja och smuts från huden. Används för att döda bakterier, rengöra huden på djupet och förhindra uppkomst av pormaskar och finnar.
 • Toner – Toner med antioxidanter är perfekt för att balansera pH-värdet i huden. Används för att återfukta, exfoliera och balansera huden. Används morgon och kväll genom att spraya över ansiktet.
 • Fuktighetsgel – Återfuktande gelé med aloe vera och hyaluronsyra är en lätt och återfuktande gel som passar perfekt för fet hy. Den hjälper till att minska glansighet och motverka orenheter samtidigt som den återfuktar huden på djupet.
 • Ansiktsmask – En ansiktsmask används för att matta ned och lugna huden samtidigt som man ger den en bra balans, tar bort orenheter och absorberar upp överflödig talg från talgkörtlarna. Den kan också användas för att dämpa rodnader och motverka pormaskar.


Genom att använda
produkter för fet hy kan du få en hälsosam och balanserad hud utan att kompromissa med din hudvårdsrutin.

Beställ online

Att köpa hudvård för fet hy online ger dig tillgång till ett brett utbud av produkter som är specifikt utformade för att hantera överproduktion av talg och oljig hy. Onlineplattformar som Apoteket och Hudoteket erbjuder olika hudvårdsprodukter anpassade för fet hy. Genom att ta del av informationen du hittar på denna sida och söka efter produkter från pålitliga varumärken samt läsa produktrecensioner kan du göra informerade val som passar dina individuella behov.

Skräddarsydd behandling på klinik

Om du har fet hy och inte uppnår önskade resultat med hudvård hemma, kan det vara en god idé att söka hjälp från en professionell klinik. 

AcneSpecialisten är en klinik som erbjuder skräddarsydd behandling av fet hy. Kliniken erbjuder en gratis hudkonsultation där en hudterapeut analyserar din hud och ger dig råd om vilken typ av behandling som skulle passa dig bäst. Beroende på dina behov kan behandlingar som kemisk peeling, mikrodermabrasion och IPL-laser användas för att minska talgproduktionen och behandla orenheter. 

Efter behandlingen får du en personlig hudvårdsrutin som hjälper dig att upprätthålla en balanserad och hälsosam hud. AcneSpecialistens skräddarsydda behandlingar kan vara ett bra alternativ för dig som vill ta kontroll över din feta hy och uppnå bästa möjliga resultat.

Ta reda på din hudtyp

Att känna till sin hudtyp är avgörande för att kunna välja rätt hudvårdsprodukter och behandlingar. Här är några steg du kan följa för att identifiera din hudtyp:

 1. Rengör ditt ansikte
  Börja med att tvätta ditt ansikte med en mild tvål för att ta bort smuts och olja. Klappa sedan torrt med en ren handduk.
 2. Vänta en timme
  Efter att du har tvättat ditt ansikte, vänta en timme utan att applicera några produkter. Detta ger din hud tid att återgå till sin naturliga tillstånd.
 3. Iaktta din hud
  Efter en timme, titta på din hud i spegeln och känn efter:
 • Normal hud
  Känns inte särskilt oljig eller torr. Porer är inte förstorade och huden känns mjuk och smidig.
 • Torr hud
  Känns stram, kan vara flagnande eller ha torra fläckar. Porer är små och huden kan kännas grov.
 • Oljig hud
  Känns glansig, särskilt i T-zonen (panna, näsa och haka). Porer kan vara förstorade och det kan finnas finnar eller pormaskar.
 • Kombinerad hud
  En blandning av ovanstående. Du kan ha oljig hud i T-zonen men torr hud på kinderna.
 • Känslig hud
  Kan bli röd, irriterad eller klia när du använder vissa produkter.

 

Apotea.se finns tips på produkter för dig med fet hy.