kontakt@rekobutiken.se | Tel. 0587-47 48 01

Rekobutiken

Ekologisk och 100 % naturlig solkräm!!

sola säkert

Aldrig tidigare har det funnits så många bra och härliga ekologiska solskyddsprodukter att välja mellan som det finns nu, allt ifrån sköna krämer och svalkande lotioner till lenande oljor i många olika styrkor. Hos oss hittar du solskydd helt utan kemiska filter som istället är baserade på fysikaliska filterInga nanopartiklar förekommer i produkterna och skyddet uppnås genom en kombination av mineralpigment, havtorn och olivolja, havtorn är mycket rik på c-vitamin och har en naturlig ljusfiltrerande verkan. Fysikaliska filter tas inte upp av kroppen utan fungerar som en spegel på huden som reflekterar bort solens strålar. Välj det solskydd om passar din dag och dina aktiviteter och har en konsistens som du tycker om så blir det mycket lättare att skydda sig mot solens strålar (se solguiden nedan).

LATA DAGAR PÅ STRANDEN

Vänta inte med att smörja in dig till dess du redan fått färg! Att vänta på att få färg innan du börjar använda solskydd är att starta i fel ände. Även om du smörjer in dig varje dag och med hög solskyddsfaktor så kommer du att bli brun, det tar kanske lite längre tid men i gengäld så får du en jämnare superfin färg som varar längre. Börja dagen med att smörja in hela kroppen och ansiktet redan innan du går ut i solen för att ha ett bra skydd från början och var noga med att upprepa insmörjningen flera gånger under dagen, speciellt efter ett dopp eller en simtur. Solskyddsolja ger din hud extra lyster och finns med höga solskyddsfaktorer. Fuska gärna med en brun-utan-solprodukt eller en tonad kräm som ger dig en känsla av fräsch, solkysst hud.

SOMMAR I STAN

Solchanser dyker upp titt som tätt även om du tillbringar sin semester i city.  Du kanske inte kommer att vara i solen hela dagarna, men solchanser dyker upp på långluncher, sightseeingturer, promenader, fikapauser och på shoppingrundan. Se till att smörja in ansiktet och halsen med ett solskydd innan du lägger på makeup. En liten flaska med solkräm eller ett solstick i handväskan kan vara bra att ha med sig så att du snabbt kan bättra på skyddet, ett solstick funkar även på känsliga ställen så som läpparna, nacken, öronen och dekolletaget. Och glöm inte solhatten! :)

SOLA PÅ JOBBET

Njut av solen på lunchen eller under fikapausen, men glöm inte att även under kortare stunder i solen behöver din hy skyddas. Här i Sverige kan en vanlig dagcrème med solfilter på minst SPF 15 räcka på sommarens lunchraster. I varmare länder bör du plussa på den siffran ganska rejält. Se till att skydda läpparna med ett läppbalsam med solskydd  och glöm inte att skydda hals, dekolletage och händer!

SOLTIPS

  • ♥ Barn under ett år ska inte utsättas för direkt solljus.
  • ♥ Äldre barn som vistas i stark sol bör skyddas med kläder, solhatt samt solkräm på oskyddad hud. Även vuxna bör bära skyddande plagg och smörja in oskyddad hud vid vistelse i stark sol.
  • ♥ En rejäl klick lotion, kräm eller olja behövs för att huden ska få det skydd som står på flaskan. Sex teskedar rekommenderas till en vuxen och sedan bör du smörja in dig igen varannan timme och alltid efter ett dopp.
  • ♥ Solen lyser som starkast mellan kl 11-15, och då är det extra viktigt att skydda sig eller försöka undvika solen.
  • ♥ Tvätta alltid bort ditt solskydd på kvällen. Det är speciellt viktigt i ansiktet för att din hy ska kunna ta till sig de vårdande produkter du använder till natten.
  • ♥ Fylla på med fukt efter en dag i solen. En after sun-produkt är jättebra för detta eftersom den innehåller antioxidanter, fukt och lugnande ingredienser som hjälper din hy att återhämta sig.

 

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN ETT FYSIKALISKT FILTER OCH ETT KEMISKT?

Skillnaden mellan dessa filter är att de har olika sätt att ”filtrera” bort UV-strålningen från huden. Fysikaliska filter, t.ex. titandioxid, består av små partiklar som reflekterar bort UV-strålningen. I kemiska filter tar molekylerna upp (absorberar) UV- strålningen och omvandlar denna till oskadlig strålning, dvs. det sker en kemisk reaktion.

KAN MAN ANVÄNDA SOLKRÄMERNA PÅ BARN?

Ja, solkrämerna rekommenderas för barn.

VARFÖR FINNS DET EN SOLKRÄM SPECIFIKT FÖR BARN OM ALLA SOLKRÄMER REKOMMENDERAS?

Solkrämen för barn innehåller andra essentiella oljor (aprikosolja) och har därför en mildare doft.

SOLGUIDE

solguide