kontakt@rekobutiken.se | Tel. 0587-47 48 01

Rekobutiken

Beställa

Samtidigt som du slutfört din order i Klarna Checkout accepterar du villkoren om köp mellan dig och rekobutiken.se. Du får en orderbekräftelse skickad till den e-post adress du angivit vid slutförande av order. Skulle du upptäcka något fel, kontakta oss på e-post eller telefon.

Rekobutiken.se förbehåller sig rätten att ändra eventuella felaktigheter i pris och leveranstid, samt annan information, i efterhand. Skulle detta ske kontaktar vi dig på angiven e-postadress med information och vidare tillvägagångssätt. Du ges då möjligheten att ändra eller annullera din order.

Rekobutiken.se:

 • Ingår ej i avtal med personer som inte är myndiga, dvs. 18 år.
 • Förbehåller sig rätten att neka en order
 • Polisanmäler alla upptäckter av bedrägeriförsök och falska beställningar

Leverans

Alla leveranser sker med av oss vald speditör, vanligtvis Posten eller DHL. En orderbekräftelse får du via mail. Du hämtar ut ditt paket på närmaste utlämningsställe. Leveranstid är 3-7 arbetsdagar. Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet om du tycker det dröjer för länge.

Endast 59 kr debiteras i fraktavgift. Om beställningen överstiger 600 kr i varuvärde debiteras ingen avgift för frakt.

Vi levererar endast inom Sverige.

Vi packar i återvunnet material för naturens skull!

Vi reserverar oss för slutförsäljning samt för lagerhållning hos våra leverantörer, samt för de eventuella prisfel som kan uppstå.

Outlösta paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera dig kostnaderna för returfrakt, expeditionskostnad etc. Du kommer att bli debiterad med minimiavgift 300:- vid outlösta paket. Försändelsen ligger på uthämtningsstället i 14 dagar innan den returneras till oss.

Betalsätt

Kortbetalningkortbetalning

Vi accepterar VISA och Mastercard.  Vi erbjuder 3D Secure och SecureCode, det innebär att du som konsument får verifiera att du är den verkliga kortinnehavaren med hjälp av en kod. Det minskar risken för att ditt kort skulle kunna användas i bedrägligt syfte.

BETALA DIREKT:  klarna logo Klarna betala direkt

Jättesnabbt och enkelt. 

Nu kan du betala med Betala Direkt i kassan. Om du tidigare registrerat dig för direktbetalning genom oss, antingen via Mitt Klarna eller i samband med ett köp, så syns det bankkonto du kopplat till Klarna med dolda siffror under alternativet Betala Direkt. Har du ännu inte registrerat dig för direktbetalning så kan du göra det med några enklsteg och bekräfta med Mobilt BankID.

Hur och när dras pengarna från ditt konto?

Till skillnad från en betalning i Mitt Klarna (där pengarna dras inom 1-2 bankdagar från att du klickat på betala), kommer pengarna för köpet dras först när butiken har hanterat din beställning och skickat din order. Vi gör det så för att du inte ska riskera att betala för köp där varorna inte skickas av butiken. När ordern skickas dras pengarna från kontot inom två bankdagar. Skulle du därefter inte få dina varor, eller om det är något fel på dem, gäller självklart Klarnas köpskydd. Om det av någon anledning inte går att dra pengarna kommer du att få en faktura i stället, där Klarnas betalningsvillkor för faktura gäller. Läs mer om vad som gäller för betalning med Klarna faktura under Klarnas villkor.

Var kan jag betala på det här sättet?

Du kan använda Betala Direkt i alla butiker där Klarna sköter hela kassan. (Där alltså kassan ser ut och fungerar som i den här butiken.) Det enda du behöver göra är att registrera det bankkonto du vill använda för Betala Direkt och bekräfta med Mobilt BankID.

 

FAKTURA - FÅ FÖRST. BETALA SEN:  klarna logo  Klarna betala senere

Smidigare kan det inte bli -

Handla nu - betala efter leverans!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått din beställning. 

 • Få alltid din beställning innan du betalar
 • Betalningstid - alltid minst 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning**

Betalningsvillkor

Fakturan skickas i samband med leveransen och kredittiden för detta köp är 14 dagar. I enlighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 0 kr. En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kronor eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift.

Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning

När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr. För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkorHär hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Personuppgiftshantering

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.

* Gäller konsumentköp och ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

** Delbetalning erbjuds för närvarande bara privatpersoner.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00. Om det skulle uppstå en tvist mellan dig och Klarna som vi inte lyckas lösa kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden Box 174, 101 23 Stockholm, tel.:+46 (0)8-508 860 00.

 

DELA UPP:  klarna logo  Klarna delbetalning

Betala lite varje månad.

Delbetala från 50 kr/mån!

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En administrativ avgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Länk till Klarnas Allmänna villkor.
Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation.

Ansökan och accept

Om Klarna godkänner din ansökan om delbetalning kommer beloppet att läggas till ditt befintliga Klarna Konto. Om Klarna godkänner din ansökan och du inte redan har ett Klarna Konto kommer vi att skicka en bekräftelse till dig. När du har fått din bekräftelse har du ett Klarna Konto.

Om Klarna förbehåller sig rätten att neka din ansökan om delbetalning.

Kreditprövning och personuppgiftshantering

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på telefonnummer 08 - 120 120 10. Måndagar till torsdagar har vi öppet 08.00–20.00, fredagar 08.00–18.00 och helger 10.00–17.00.

Internetbank - Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea

banker

Väljer du det här betalsättet skickas du vidare till din internetbank där du loggar in som vanligt med din säkerhetsdosa. I samma stund som du godkänner betalningen dras summan av från ditt konto. När betalningen är genomförd skickas du tillbaka till Rekobutiken.se som bekräftar ditt köp.

Reklamationer

Skulle vi leverera fel antal varor är vi angelägna om att du meddelar oss så snart som möjligt så att vi får rätta till felet. Enklast sker detta genom att du kontaktar oss via mail på kontakt@rekobutiken.se. Lämna gärna en kort beskrivning av problemet samt ditt ordernummer så kontaktar vi dig snarast.

Skulle dina varor vara skadade vid leverans är det ditt ansvar att kontakta oss och meddela det. Ange ordernummer samt vilken/vilka varor det är som är skadade.

Tvist

Vid eventuella tvister som vi inte lyckas lösa följer vi alltid Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag. Vänd dig  i så fall till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Du kan även använda EU-kommissionens olineplattform på deras webbplats: http://ec.europa.eu/odr.  Vid en nationell tvist så hänvisar vi dock till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

Returer

Vi strävar alltid efter att erbjuda en så snabb och korrekt leverans som möjligt. Skulle det ändå uppstå ett fel med din leverans så är det viktigt att du kontaktar oss direkt via vårt kontaktformulär eller mailar oss på kontakt@rekobutiken.se.

För att din retur ska bli godkänd krävs det att varan ligger i obruten originalförpackning. Du får ej ha använt, förstört eller skadat produkten.

Vid retur står du för returkostnaden för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen. Du kommer att debiteras för de eventuella extra kostnader som uppkommer vid ej godkända returer.

Spara alltid din följesedel tills returen är avklarad.

Vid köp av hygienartiklar, hudvård och hårvård får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att Rekobutiken tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant.

På grund av hygieniska skäl gäller ej ångerrätten för icke plomberade makeup- eller hudvårdsprodukter, enligt lag 2005:59, 4:1.2.3

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Rekobutiken rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Efter godkänt returärende så skickas varorna in till följande adress tillsammans med ordernummer:

Rekobutiken
Rådmansgatan 13
713 31 Nora

Vi tar inte ansvar för varor som försvinner under returfrakten.

Öppet köp och ångerrätt

Öppet köp gäller från den dagen ni mottagit paketet och sedan 14 dagar framåt. Du kan under dessa dagar skicka tillbaka dina beställda produkter för att byta mot en annan vara eller få dina pengar tillbaka. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden. Öppet köp gäller endast privatpersoner, ej företagskunder.

 • Du kan returnera dina produkter inom 14 dagar från att du mottagit paketet.
 • Produkterna ska ligga i obruten originalförpackning när de skickas tillbaka. Skulle de vara förstörda eller använda får du inte dina pengar tillbaka.

För företagskunder får retur ske inom 10 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat och obrukat skick i obruten originalförpackning.

På grund av hygieniska skäl gäller ej ångerrätten för icke plomberade makeup- eller hudvårdsprodukter, enligt lag 2005:59, 4:1.2.3.

Garanti

Rekobutiken.se är auktoriserad återförsäljare av samtliga varumärken. Den garanti du har på produkten är den som tillverkaren har lämnat, Rekobutiken.se lämnar inga ytterligare garantier.

Viktigt att veta är att även om det står innehållsförteckning på varje produkt så är den inte alltid komplett, det beror på att tillverkaren själv valt att endast visa huvudingredienserna.

Priser

Alla priser i vår webbutik är inklusive mervärdesskatt (moms) 25%. Vi reserverar oss för fel angivet pris på sidan och förbehåller oss rätten att ej leverera en vara om detta skulle ske.

Vi tar inte ut några expeditionsavgifter, vid betalning med faktura tillkommer en fakturaavgift som för närvarande är 29 kr. Det pris du ser i kassan vid betalning är ditt totalpris för varan. Fraktkostnad och eventuell fakturaavgift finns specificerade som egna poster.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Rekobutiken.se ger du också Rekobutiken rätten att publicera dem på Rekobutiken.se samt i andra kanaler och medier. Rekobutiken förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Sekretess, Säkerhet och Personuppgifter

Rekobutiken har en sekretesspolicy och respekterar din personliga integritet. När du beställer en vara behöver vi ditt namn, postadress samt din e-postadress för att vi ska kunna skicka dig en orderbekräftelse och leverera din beställning. De upplysningar vi får av dig, kommer endast att användas för ovanstående interna ändamål. Vi vidarebefordrar på inga villkor dina uppgifter till tredje part och under inga omständigheter skulle vi få för oss att sälja, byta eller låna ut dina uppgifter.

När du lägger din beställning hos oss eller godkänner en beställning i Klarna Checkout så uppger du dina personuppgifter med namn, adress, e-post, telefonnummer och personnummer.

När detta är gjort betyder det att du har godkänt att vi lagrar och använder dina uppgifter. Vi kommer aldrig att dela dem med tredje part, med undantag från rättsliga ärenden.

Cookies

Rekobutiken.se använder sig av cookies.

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar i din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster

Copyright

Copyright © 2017 Rekobutiken.se

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på sidan.