kontakt@rekobutiken.se | Tel. 0587-47 48 01

Rekobutiken

Håroljor

Ekologiska & naturliga håroljor

Ekologiska och naturliga håroljor gör underverk för trötta hår! Håroljor vårdar, skyddar, reparerar, ger lyster och dämpar friss och elektriskt hår. Ofta blir håret lite extra torrt och livlöst under hösten och vintern, den torra luften inomhus och utomhus påverkar håret negativt. Naturliga oljor som till exempel arganolja, avokadoolja, jojobaolja och ricinolja innehåller E-vitamin och antioxidanter som fungerar som en intensivkur på torrt och skadat hår.

Hur använder man håroljor?

De flesta håroljor fungerar i både torrt och vått hår. Mängden olja du ska använda är beroende på vilket skick ditt hår är i, men ett par droppar räcker oftast. Om du har lockigt hår kan du använda några droppar extra och massera in i hela håret. Om du däreomot har rakt hår fördelar du först oljan i handflatorna och applicera främst i hårlängder och toppar, undvik hårrötterna.

För en hårkur smörjer du in oljan i hela håret, det fungerar både i vått och torrt hår. Trä på en plastpåse (för att skydda handduken och för extra boost) och vira en varm handduk runt huvudet. Låt verka 20-30 minuter. Arbeta in en klick schampo (utan att tillsätta vatten) i det inoljade håret och schamponera därefter håret på vanligt vis med vatten. Du kan behöva schamponera 2 gånger.

.. Läs mer

5 artiklar

per sida

 • ASK & EMBLA
  Håroljekur Repair Ricin EKO

  Naturlig håroljekur för befrämjande av hårväxt och för att ge håret glans och lyster samt hårbottnen fukt och näring. En väl avvägd sammansättning av eko ricinolja, eko kokos, eko jojoba, D-vitaminrik och lecitinrik avocadoolja samt essens av rosmarin och citrus, ger håret nytt liv och synbar lyster.

  124 kr
 • CREAROME
  Arganolja Ekologisk Kallpressad

  100% ren, ekologisk och kallpressad arganolja. Fantastik som ansiktsolja och hårolja.

  109 kr
 • CREAROME
  Jojobaolja Ekologisk kallpressad

  Jojobaolja är en mild, halvfet och lätt olja som skyddar huden, binder fukt och gör den sametslen.

  163 kr
 • CREAROME
  Mandelolja Ekologisk Kallpressad

  100 % ren, ekologisk och kallpressad mandelolja från Crearome. Mandelolja är en mild, mjukgörande olja som varken är för fet eller för torr. Den återfuktar, gör huden mjukare, ger starkare naglar och motverkar mörka ringar under ögonen. 

  150 kr
 • CREAROME
  Ricinolja Ekologisk kallpressad

  100 % ekologiska kallpressad ricinolja sägs kunna stimulera hårväxten och ge ett tjockare hår. 

  1 recension(er)
  66 kr

5 artiklar

per sida

Artiklar 1 till 5 av totalt 5